donderdag 28 januari 2010

Vakkundig plaatsen van Elegance sierbestrating

Fundering:
Zoals bij klassieke trommelstenen: een fundering van 10 à 15 cm gestabiliseerd zand, aangetrild met een trilplaat.

Straatlaag:
Bovenop de fundering brengt u een straatlaag van 3 cm gestabiliseerd zand aan.
Deze laag wordt niet aangetrild. Vervolgens plaatst u de stenen.

Aftrillen:
Na het plaatsen worden de stenen afgetrild. Dit doet u met een trilplaat die onderaan voorzien is van een lichtkleurige rubberen lap. Zo voorkomt u beschadiging van het oppervlak van de stenen.

Vullen van de voegen:
Pas na het aftrillen mag u de voegen vullen. Voor Country Stones en Rich Stones gebruikt u hiervoor gewoon wit zand. Rich Stones hebben praktisch geen voegen. Voor Country Stones heeft u ongeveer 3 kg/m² voegzand nodig. Voor het voegen van Courtstones bestaan verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de stabiliteit van de ondergrond en de toepassing. Het verbruik van de voegvulling ligt hier tussen de 6 en de 8 kg/m².
Stoneline raadt split 0/2 aan. Split is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is de goedkoopste voegvulling, is gemakkelijk aan te brengen en bovendien kunnen de voegen niet scheuren.
In het geval van een 100% stabiele ondergrond kan men dankzij de coating ook gebruik maken van flexibele voegmortels met polymeren, die minder vlug barsten dan klassieke voegmortels. Ook Rompox-Polymeer is een goede oplossing: invoegen en natmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten